Vettel aan kop na zege Bahrein

De Duitse autocoureur Sebastian Vettel heeft gisteren zijn eerste zege van het Formule 1-seizoen behaald. De tweevoudig wereldkampioen won de Grote Prijs van Bahrein – de race die vorig jaar nog werd afgeblazen vanwege de politieke onlusten maar nu ondanks de protesten wel doorging.

Achter de Duitse kopman van renstal Red Bull finishten de Lotus-coureurs Kimi Raikkonen en Romain Grosjean respectievelijk als tweede en derde. Vettel heeft dankzij de overwinning de leiding in de stand om het wereldkampioenschap overgenomen van Lewis Hamilton. De Britse coureur van McLaren finishte slechts als achtste en komt daarmee op 49 punten. Vettel heeft vier punten meer. Zijn Australische ploeggenoot Mark Webber staat met 48 punten derde.

Op het Bahrein International Circuit in Manama leidde Vettel de race van start tot finish. De regerend wereldkampioen kreeg alleen serieuze concurrentie van Raikkonen, die oprukte van de elfde naar de tweede plaats. De Fin, die dit seizoen zijn rentree maakt in de hoogste raceklasse, kwam uiteindelijk drie seconden tekort.

De eerste vier races van het seizoen kennen allemaal een andere winnaar. De Brit Jenson Button won de Grote Prijs van Australië in Melbourne, de Spanjaard Fernando Alonso was de snelste in Maleisië en de Duitser Nico Rosberg behaalde de zege in het Chinese Shanghai.