Speel Frogger ‘in het echt’ op 5th Avenue

5th Avenue Frogger.
5th Avenue Frogger. Foto screenshot Vimeo

Op 5th Avenue kun je het oude populaire spel Frogger ‘in het echt spelen’. Niet met een echte kikker, dat zou wreed zijn. Maar wel met de auto’s die rijden over deze drukke straat in Manhattan.

Frogger (wiki) viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en daarom begon kunstenaar Tyler DeAngelo (website) aan zijn project ’5th Avenue Frogger’. Met een camera in een van de gebouwen meet hij in real-time het verkeer op de straat. De auto’s op straat worden digitaal vertaald naar het arcadespel dat DeAngelo op straat heeft gezet en waar voetgangers dan hun geluk kunnen beproeven met hun kikker. Bekijk hieronder hoe dat in zijn werk ging:

DeAngelo is overigens niet de eerste die op straat in New York aan de slag ging met een Frogger-arcadespel, George Costanza ging hem voor. Al bewoog de Frogger van het personage uit Seinfeld iets fysieker door het drukke verkeer in The Big Apple: