Geen werkkleding nodig

TO GO WITH AFP STORY BY JUSTINE GERARDY A naked cleaner shows off his body as he cleans a pool on April 2, 2012, at a house in Cape Town. The young man is one of the most popular naked cleaners on the books of the "Natural Company", a business which advertises naked cleaning and other services.The business averages two bookings a day, mostly by rich, middle-aged white men, for services from body shots at hen parties to cleaners and plumbers wearing only a smile costing around 400 rands ($50, 38 euros). AFP PHOTO / RODGER BOSCH
TO GO WITH AFP STORY BY JUSTINE GERARDY A naked cleaner shows off his body as he cleans a pool on April 2, 2012, at a house in Cape Town. The young man is one of the most popular naked cleaners on the books of the "Natural Company", a business which advertises naked cleaning and other services.The business averages two bookings a day, mostly by rich, middle-aged white men, for services from body shots at hen parties to cleaners and plumbers wearing only a smile costing around 400 rands ($50, 38 euros). AFP PHOTO / RODGER BOSCH AFP

Een schoonmaker vist de bladeren uit een zwembad in Kaapstad. Naakt, natuurlijk. Hij werkt immers voor The Natural Company. Dit Zuid-Afrikaanse bedrijf windt er geen doekjes om: „We are the world’s only all-naked company”, zo valt te lezen op de website.

The Natural Company biedt allerhande diensten aan. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben er wel iemand voor op de loonlijst staan: schoonmakers, loodgieters, obers, dj’s, masseurs – maar ook voor een advocaat of techneut kun je bij ze terecht.

Mannen en vrouwen, met maar één overeenkomst: ze doen hun werk volledig naakt. Tenminste, dat geldt voor betalende leden. „Non members get topless only”, zo waarschuwt de bedrijfswebsite.

De grootste afnemers van The Natural Company zijn welgestelde blanke mannen van middelbare leeftijd. Voor een klusje als op de foto leggen ze 400 rand neer, ongeveer 38 euro. Nog een voordeel van lid worden: dan krijg je tot wel 60 procent korting. Ook op het overnight-tarief.