Fijne race met simpel trucje

Game

Wrecked Revenge Revisited.

Van: Supersonic. Voor: PlayStation 3, Xbox 360 ***

Er bestaan spellen die leuker zijn als je ze samen speelt. Er bestaan ook spellen die alleen maar leuk zijn als je ze samen speelt. Het Engelse Supersonic Software is gespecialiseerd in het laatste. De formule van Wrecked Revenge Revisited: racen met de spelcamera hoog boven de voertuigen. De bedoeling is om elkaar ‘van het scherm te racen’, door zo ver voor te komen liggen dat de ander buiten de actie valt. Wie de winnaar is, is vaak al na enkele seconden beslecht.

Realistisch is het niet. De auto’s besturen als radiografisch bestuurbare wagentjes. Voorzichtig remmen voor bochten is ook niet nodig. Het enige wat telt is gas geven, wapens oppakken en de afgronden ontwijken waar de anderen je in proberen te duwen.

Wrecked is een simpel spel dat een simpel trucje uitvoert, geen technisch hoogstandje of kunstzinnig meesterwerk. Het is wonderbaarlijk dat er een studio kan bestaan met zo’n eenzijdig portfolio, toch werkt het iedere keer weer. Wrecked bewijst dat er weinig nodig is om de emoties hoog te laten oplopen en het bezoek tot in de late uurtjes op smekerige toon, „Ah toe, nog één potje!” te horen zeggen.