Espresso met Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders heeft zich verbaasd over de reacties van het CDA en de VVD. ‘Ik vind het echt ongelofelijk hoe ze aan het zwartepieten en spinnen zijn tegen de PVV,’ zegt hij. ‘Eerst Blok en nu Kroes weer.’

Foto Reuters

Zwartepieten

PVV-leider Geert Wilders heeft zich verbaasd over de reacties van het CDA en de VVD. ‘Ik vind het echt ongelofelijk hoe ze aan het zwartepieten en spinnen zijn tegen de PVV,’ zegt hij. ‘Eerst Blok en nu Kroes weer.’ De PVV-leider neemt een slokje espresso. ‘Ik ga dat niet terugdoen,’ vertelt hij. ‘Ik ga geen goedkope verwijten terug maken, maar hou me graag bij de inhoud.’ Hoe komt VVD-fractielid Stef Blok erbij dat er verdeeldheid is binnen de PVV-fractie over het afgewezen bezuinigingspakket? ‘Nogmaals,’ zegt Wilders. ‘Ik hou me graag bij de inhoud, ik ga geen verwijten terug maken.’ Volgens eurocommissaris Neelie Kroes handelt hij ‘onverantwoord’ en geeft hij op een ‘leugenachtige’ manier Brussel de schuld van de mislukte besprekingen met VVD en CDA in het Catshuis. ‘Ik doe hier echt niet aan mee,’ antwoordt de PVV-leider. ‘Ik zwartepiet niet, ik hou me graag bij de inhoud.’ Wilders neemt nog een slokje espresso. ‘Vasthouden aan de Europese wurggrens van drie procent tekort in 2013 is onverstandig, want dat kost economische groei, leidt tot meer werkloosheid en koopkrachtverlies, vooral voor AOW’ers,’ zegt hij. ‘We laten onze ouderen niet betalen voor de frauderende Grieken.’ De PVV-leider schudt zijn hoofd. ‘Die Grieken,’ zegt hij. ‘Het is allemaal hun schuld.’