In beeld

De laatste dag van het kabinet-Rutte

Dit weekend was al duidelijk dat het kabinet van premier Mark Rutte was gevallen na het mislukken van de onderhandelingen in het Catshuis. Maar vandaag is het officieel: Rutte leverde vanmiddag bij de Koningin het ontslag in van zijn kabinet. Een overzicht van de laatste dag van kabinet-Rutte:
PvdA fractievoorzitter Samsom op weg naar de bijeenkomst van fractievoorzitters in de kamer van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.
Maarten Hartman / NRC
Fractievoorzitters overleggen met kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Wilders omgeven door bewakers en beveiligers in de gang bij de kamer van Verbeet vlak voordat hij naar binnen gaat.
Maarten Hartman / NRC
Verbeet vlak voor het overleg met de fractievoorzitters van de verschillende partijen.
Maarten Hartman / NRC
Fractievoorzitters overleggen met kamervoorzitter Gerdi Verbeet op haar kamer. Vlnr.: Emile Roemer, Diederik Samsom, Stef Blok, Alexander Pechtold, Geert Wilders, Jolande Sap, Sybrand van Haersma Buma, Gerdi Verbeet, een medewerker van Verbeet, SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en Hero Brinkman.
Maarten Hartman / NRC
VVD-fractievoorzitter Stef Blok na de ministerraad, het overleg met de ministers op het Ministerie van Algemene Zaken, op het Binnenhof.
Maarten Hartman / NRC
Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen op het Binnenhof voor overleg met zijn collega-ministers.
Maarten Hartman / NRC
CDA-fractievoorzitter Sybrand Van Haersma Buma verlaat het ministerie van Algemene Zaken op het Binnenhof na de ministerraad.
Maarten Hartman / NRC
Premier Mark Rutte arriveert bij het Huis ten Bosch om het ontslag van zijn kabinet in te dienen.
Michael Kooren / Reuters
Premier Mark Rutte verlaat Huis ten Bosch. Het einde van kabinet-Rutte is nu officieel.
Michael Kooren / Reuters