Brinkman wil deelnemen aan komende verkiezingen - Asscher steunt Samsom

Screenshot Brandpunt

Hero Brinkman, die vorige maand uit de PVV-fractie stapte, wil meedoen aan eventuele verkiezingen, nu de Catshuisonderhandelingen zijn gestrand. Dat meldt de politicus vanavond in het televisieprogramma Brandpunt.

Sinds Brinkman geen onderdeel meer uitmaakt van de PVV zit hij als éénmansfractie in de Kamer. Hoe hij precies zou willen meedoen aan de verkiezingen, kon hij nog niet zeggen. Het oprichten van een eigen partij sluit Brinkman niet uit, maar wellicht sluit hij zich aan bij een bestaande fractie.

Of hierover al onderhandelingen gaande zijn, wilde Brinkman niet prijsgeven:

“Ik spreek in de Tweede Kamer de hele dag met andere partijen. Dat betekent nog niet dat ik ook lid word.”

Samsom bereid om met Rutte te regeren

PvdA-leider Diederik Samsom is bereid om te regeren met Mark Rutte, wanneer dit bijvoorbeeld in een paarsplusvariant zou zijn, zo zei hij in dezelfde uitzending:

“Ik ben tot alles bereid, als iedereen over zijn schaduw heen wil springen.”

Na verkiezingen hoopt Samsom zo snel mogelijk een nieuw kabinet te zien, om een nieuwe begroting spoedig op orde te brengen. Vanavond werd eveneens duidelijk dat de Amsterdamse PvdA-wethouder Lodewijk Asscher niet gaat proberen lijsttrekker van de PvdA te worden bij de aankomende verkiezingen, waarmee zeker is dat Samsom de partij in eventuele verkiezingen gaat leiden.

Twitter avatar LodewijkA Lodewijk Asscher Ik doe niet mee aan de lijsttrekkersverkiezing, ik steun @diederiksamsom en wil vanuit 020 helpen PvdA dit najaar d grootste partij te maken

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.