Meerkampster Keizer stopt

Jolanda Keizer stopt als meerkampster. De 27-jarige atlete nam vrijdag dat besluit nadat ze een spier in haar kuit had gescheurd. Ze zou zes tot acht weken rust moeten houden, waardoor plaatsing voor de Olympische Spelen in Londen uit zicht raakte.

Keizer eindigde op de Spelen in Peking in 2008 als negende op de zevenkamp. Een jaar later veroverde ze in Turijn zilver bij het EK indoor op de vijfkamp. „Ik kan nog een tijdje doorsukkelen, maar dat wil ik niet meer”, motiveerde ze haar besluit.

Keizer kampte met veel blessureleed en kwam daardoor bijna twee jaar niet in actie. Ze maakte afgelopen zomer haar rentree, maar door de nieuwe kwetsuur houdt ze het nu toch voor gezien. Keizer wil haar ervaringen in de topsport gaan toepassen in het bedrijfsleven.

In tegenstelling tot Keizer plaatste discuswerpster Monique Jansen (33) zich vrijdag wel voor de Olympische Spelen. De zesvoudig Nederlands kampioen toonde bij wedstrijden in het Amerikaanse La Jolla vormbehoud. Ze kwam tot 59,63 meter, dertien centimeter verder dan de eis. Jansen is na Rutger Smith en Erik Cadée de derde discuswerper die zich plaatst voor ‘Londen’. (Novum)