Video: Akzo-topman Hans Wijers komt op z’n laatste dag gebouw niet meer in

Na tien jaar zwaait topman Hans Wijers af bij AkzoNobel, het grootste verfbedrijf ter wereld. De CEO neemt afscheid in een geestige The Office-achtige video.

In het afscheidsfilmpje zien we dat Wijers op zijn laatste dag het gebouw van AkzoNobel niet meer in komt, omdat zijn pasje niet langer werkt. Ook een kopje koffie bij binnenkomst is er niet meer bij, want dat kopje is voor zijn opvolger, de Nederlander Ton Büchner, oud-topman van het Zwitserse industriële conglomeraat Sulzer.

Verder bedenkt Wijers dat hij zich nog nooit heeft voorgesteld aan het personeel. Iets wat hij op zijn laatste dag wil rechtzetten. “Briljant. Alleen een genie stelt zichzelf voor op z’n laatste dag”, zo juicht de communicatieafdeling hem toe. Na keurig handjes schudden en een eenzame lunch in de kantine, levert de topman aan het einde van de dag zijn bezoekerspas in bij de receptie. Tot overmaat van ramp rijdt dan zijn dienstauto weg zonder hem, zodat hij op de fiets naar huis mag. Zo ziet de laatste dag van een CEO er dus uit.

Het afscheidsfilmpje wordt vanavond bij Wijers’ interne afscheid getoond aan het personeel en wordt naar alle 55.000 medewerkers wereldwijd verstuurd. Wijers was minister van Economische zaken in Paars 1 van 1994 tot 1998, waarna hij in 2003 aantrad als bestuursvoorzitter bij AkzoNobel.

De video van Wijers brengt het filmpje over de laatste dagen van Bill Clinton in herinnering: