Ex van kasbeheerder Vestia ook verdachte

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren beslag laten leggen op het huis van de ex-vriendin van Marcel de V., de kasbeheerder van woningcorporatie Vestia die wordt verdacht van omkoping, witwassen en belastingfraude. Dat blijkt uit registratie van het proces verbaal in het Kadaster. Volgens betrouwbare bronnen is zij nu ook verdachte in het strafrechtelijk onderzoek.

De ex-vriendin, Jennifer B., kocht het huis in Rijnsburg in 2010 voor 519.000 euro en betaalde het hele aankoopbedrag direct. Uit kadastergegevens blijkt dat er geen hypotheek voor het huis is afgesloten. Bij de boedelscheiding in de zomer van 2010, toen zij met hun dochtertje het gezamenlijke huis in Hazerswoude verliet, kreeg ze een ton mee van Marcel de V. Op dat huis is een week geleden al beslag gelegd.

Jennifer B. is momenteel directeur van een aantal peuterspeelzalen in Leiden. Ook was zij tot december 2011 commissaris bij de regionale woningcorporatie Habeko Wonen, volgens haar profiel op LinkedIn. Zij studeerde accountancy en bedrijfseconomie in Rijswijk. Voordat ze in de zorgsector terecht kwam, had ze een eigen advies- en administratiekantoor. B. was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Het OM spreekt officieel van „meerdere verdachten” naast Marcel de V. en tussenpersoon Arjan G. Op bezittingen van G. is door het OM geen beslag gelegd. Justitie wil niet zeggen of het bij de andere verdachten gaat om personen of bedrijven.

De Telegraaf meldde vanochtend dat Deutsche Bank een intern onderzoek naar bankiers in Londen is begonnen, nadat de ochtendkrant eerder deze week beschreef hoe Marcel de V. door de bank werd gefêteerd met luxe diners in de aanwezigheid van escortdames. Deutsche Bank wordt door bronnen genoemd als bank waar Vestia veel derivatencontracten mee heeft afgesloten.