Uit voor kinderen

Nijlpaard Tanja

Het nijlpaard Tanja is vanaf 25 april weer te zien in Artis. Ruim twee jaar na haar dood is ze opgezet en is ze het middelpunt van een tentoonstelling over nijlpaarden. Tanja leefde 49 jaar in Artis. Ze is er geboren en heeft er tot haar dood geleefd. Veel bezoekers hebben haar zien opgroeien tot een volwassen nijlpaard. Ze had vele trouwe fans die haar iedere week bezochten. Bij haar overlijden werd Artis overspoeld door tekeningen, brieven en kunstwerken voor Tanja. Sommige hiervan zijn te zien in de expositie. Vanaf 25 april, www.artis.nl

Romeinse goden

Het Fries Museum heeft een grote verzameling bronzen beeldjes. Veel beeldjes stellen Romeinse goden voor. Wie waren deze goden? Hoe kwamen deze beeldjes in Friesland terecht? Het kindercollege in het Fries Museum probeert antwoord te geven op deze vragen.

22 april,14.00 uur -15.00 uur. www.friesmuseum.nl