Mini-Melvin: een vernuftige Rube Goldbergmachine in koffers

Mini-Melvin

De Nederlandse ontwerpstudio HEYHEYHEY maakte al eens een Rube Goldbergmachine, zo’n constructie waarbij een kettingreactie in gang gezet wordt om iets simpels zo moeilijk mogelijk uit te voeren. Omdat er begin dit jaar ‘wat tijd over was’, maakten ze er nog één. Een kleintje, die op reis kan.

De grote broer werd vorig jaar in elkaar gezet. ‘Melvin The Magical Mixed Media Machine’ is een Rube Goldbergmachine met een eigen identiteit, een blog en een neiging om je te filmen en te fotograferen.

Nu is er een Mini-Melvin, gebouwd in twee koffers zodat hij de wereld rond kan reizen. Elke keer dat Melvin de kettingreactie afmaakt, is het eindresultaat een keurig gefrankeerde envelop, klaar om te worden verzonden.

Je kunt op dit kaartje zien waar de Mini-Melvin allemaal geweest is, al is dat ten tijde van het schrijven van dit stukje maar één plek: Eindhoven. Meer te weten komen over de 38 stappen die de machine doorloopt? Een overzicht vind je hier.

Een andere mooie uitvoering van een Rube Goldbergmachine staat hier.