diversen

Bouwputten en hijskranen

Rotterdam verandert snel en ingrijpend. Bouwputten, hijskranen en sloopkogels scheppen chaos in het straatbeeld en kondigen een nieuw begin aan. Met wandel- en fietsroutes verleidt Parfum de BoemBoem bewoners en bezoekers van Rotterdam de veranderingen van de stad mee te beleven. Begeleid door gidsen fietsten ze door de stad, om afscheid te nemen van wat is geweest en te vieren wat er nu is en wat er nog gaat komen.

Vanaf 21 april gedurende de hele zomerperiode. www.parfumdeboemboem.nl

Zijn wij de nieuwe elite?

Wie durft nog te zeggen dat hij deel uitmaakt van de elite? Zeker nu een eind komt aan de macht van de babyboomgeneratie zou er wellicht een nieuwe elite moeten opstaan. Een elite van jonge politici, wetenschappers, kunstenaars, die voorop durft te lopen in onze zoektocht naar nieuwe waarden. In deze aflevering van De Salon zijn de meeste gasten twintigers en dertigers: Marietje Schaake (europarlementariër voor D66), Rutger Bregman (historicus en publicist), Meindert Fennema (hoogleraar politicologie), Christiaan Weijts (schrijver en columnist), Ruben van Zwieten (predikant op de Zuidas). Voelen zij zich de nieuwe elite? Wat is de positie van de nieuwe elite, en hoe moet zij zich opstellen? 22 april, 15.00 uur. www.felix.meritis.nl

Kultjurloop

De binnenstad van Amersfoort wordt op z’n kop gezet met optredens van jonge talenten tijdens de achtste editie van festival Kultjurloop, de ‘culturele kroegentocht’ van Amersfoort. Op negen locaties is werk van meer dan honderd singer/songwriters, bands, dansers, filmmakers, dichters en theatermakers te zien. 21 april, 21.00 uur-1.00 uur (afterparty tot 4.00 uur). www.perexpressie.nl

Stand van de maan

De balie toont de documentaire Stand van de maan (2004). De documentaire is het tweede deel uit het bekroonde drieluik waarin regisseur Helmrich een Indonesische familie volgt in tijden van politieke onrust. 23 april, 23.00uur. www.debalie.nl