Statenlid verlaat PVV uit ‘schaamte voor uitspraken Wilders’

Het Drentse Statenlid Frans van Rhee stapt uit de PVV, zo meldt de NOS vanmiddag. In een verklaring laat Van Rhee weten dat hij zich schaamt voor het landelijke beleid van de partij.

De politicus verklaart:

“De druppel die de emmer doet overlopen, is de scheldpartij van Geert Wilders op de president van Turkije.”

Geert Wilders haalde de afgelopen dagen fel uit naar Gül. Op Twitter maakte de PVV-leider hem uit voor christenpester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Turkse humor: christen-pester, koerden-mepper, hamas-vriend en islamist Gul klaagt over intolerantie. #gulstayhome

Statenlid gaat verder als ‘Groep Van Rhee’

Van Rhee is van plan om verder te gaan als eenmansfractie in de Provinciale Staten onder de naam Groep Van Rhee. Het Statenlid laat weten wel te vinden dat christenen in Turkije op vele manieren worden achtergesteld, maar is het niet eens met de aanpak die Wilders voor ogen heeft. Ook wat betreft het lokale beleid van Drenthe is Van Rhee het niet in alle opzichten eens met zijn partij.

Volgens Van Rhee zijn er afgelopen jaar meer uitspraken gedaan door de PVV waar hij zich voor schaamt. Als voorbeeld noemt hij de ophef over het hoofddeksel van koningin Beatrix tijdens het staatsbezoek aan Oman.

Bezoek Gül leidde tot ruzie bij PVV Limburg

Het driedaagse staatsbezoek van de Turkse president leidde binnen de PVV tot meer onrust. Binnen de Limburgse tak van de partij ontstond onenigheid over twee PVV-gedeputeerden die hebben besloten dat zij morgen toch aanwezig zijn bij de lunch met koningin Beatrix en de Turkse president. Fractievoorzitter Laurence Stassen vindt dit “onbegrijpelijk na alles wat de heer Gül heeft gezegd over de PVV en Geert Wilders.”

Hero Brinkman: het rommelt achter de schermen van de PVV

Het vertrek van Van Rhee komt ruim een week nadat voormalig PVV-er Hero Brinkman zich uitsprak over de partij: “het rommelt in de PVV achter de schermen”, zo stelde Brinkman. Hij sprak in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag de verwachting uit dat meer PVV’ers zich de komende tijd zullen uitspreken en “zich proberen los te worstelen” uit de partij.