Lichaamsdelen 14 mannen in zakken gevonden in grensstad Mexico

Kort na de top van de Amerika’s is gisteren een busje in het Mexicaanse Nuevo Laredo gevonden met daarin veertien in stukken gesneden mannen. De grensgemeente, nabij het Texaanse Laredo, is een bolwerk van het drugskartel de Zetas.

Het busje werd geparkeerd voor het stadshuis met daarin tien vuilniszakken gevuld met de menselijke resten. Nuevo Laredo is vaak het epicentrum van Mexico’s drugsoorlog, zo meldt Reuters. De zakken zouden vergezeld zijn door een “dreigende boodschap” maar hierover zijn verder geen mededelingen gedaan, noch over de identiteit van de stoffelijke overschotten.

Wel liet de procureur-generaal weten dat het gaat om mannen van tussen de 30 en 35 jaar oud. Hun doodsoorzaak is nog niet bekend. Ze werden gevonden in een groene Chrysler Voyager waarvan de kentekenplaten verwijderd waren, aldus de Mexicaanse krant Azteca.

Sinds president Felipe Calderon zijn oorlog tegen de drugskartels begin in 2006 zijn meer dan 50.000 mensen omgekomen. Het merendeel hiervan vond de dood in grensgemeenten die dienen als doorvoerroute van de drugs. Op de top van de Amerika’s afgelopen weekend werd nog gesproken over het drugsprobleem; barack Obama wilde daar nadrukkelijk niet legaliseren.


Grotere kaart weergeven