‘Catshuis bespreekt verlaging of zelfs afschaffing kilometervergoeding’

Een verlaging van de vergoeding zou 500 miljoen euro moeten opleveren. Foto Flickr / Sito Wijngaarden

Het verlagen van de onbelaste kilometervergoeding van 19 naar 14 cent zou onderwerp van gesprek zijn in het Catshuis. Dat schrijft althans het AD vanochtend. Het CPB zou diverse scenario’s aan het doorrekenen zijn.

De ochtendkrant baseert zich op “diverse bronnen” die zeggen dat de verlaging van de belastingvrije kilometervergoeding “sowieso een haalbare kaart” is. De ingreep zou zomaar een half miljard euro aan bezuinigingen moeten opleveren.

De bronnen van het AD rond de Catshuisonderhandelingen zouden ook gezegd hebben dat volledig schrappen van de onkostenvergoeding bekeken is. Maar de mogelijkheid bestaat ook dat er helemaal niet aan de belastingconstructie getornd wordt.

Eergisteren pleitte de vakcentrale voor middelbaar en hoger personeel MHP en de FNV juist nog voor verhoging van de kilometervergoeding. Dit vanwege de hoog opgelopen brandstofprijzen.