Betoverende slow motion van Holi, het Feest van de Kleuren

Holi
Holi

Hindoes vieren het begin van de lente traditioneel met het Holifeest, ook wel het Feest van de Kleuren. Sociale barrières worden aan de kant gezet om samen het nieuwe seizoen in te luiden met dans, zang en eten. Ze strooien met gekleurd poeder en sprenkelen met gekleurd water. Het hoeft geen verrassing te zijn dat dat prachtige beelden oplevert.

Dat was eerder al te zien als fotoseries als deze en deze, maar Variable maakte dit korte filmpje, waarin het kleurrijke straatbeeld in slow motion langskomt.

Het Holifeest begon dit jaar op 8 maart. Elk jaar doen duizenden Hindoes mee aan de festiviteiten. Vooral in India, Bangladesh, Pakistan en Nepal, maar het feest heeft zich hand in hand met de godsdienst ook verspreid naar onder meer Suriname, Zuid-Afrika, Fiji, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Zo werd onderstaand filmpje vorig jaar gemaakt bij de Sri Sri Radha Krishna Temple in Spanish Fork, Utah, VS.

    • Peter Zantingh