Kroonprinselijk paar koopt villa in het Zuid-Griekse Kranidi

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben een villa gekocht in het Zuid-Griekse Kranidi. Het paar kocht het luxe verblijf voor 4,5 miljoen euro van de Duitse reclamefotograaf Manfred Rieker, schrijft de Volkskrant vanochtend.

Máxima en Willem-Alexander tijdens een fotosessie in het koninklijk landhuis in Tavarnelle Val di Pesa, Toscane. Foto AP / Lorenzo Galassi

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben een villa gekocht in het Zuid-Griekse Kranidi. Dit is bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Het paar kocht het luxe verblijf voor 4,5 miljoen euro van de Duitse reclamefotograaf Manfred Rieker, schrijft de Volkskrant vanochtend.

De koop van de villa met zwembad, privéhaven en een privéstrand is begin dit jaar rondgekomen. Ook acteur Sean Connery en de onlangs opnieuw tot president gekozen Russische premier Vladimir Poetin hebben zomerhuizen in de buurt.

RVD: Rutte volledig op de hoogte

De RVD wil verder geen mededelingen doen over de aankoop omdat dit een ‘privéaangelegenheid’ is. Volgens de dienst is premier Mark Rutte volledig op de hoogte van de aankoop.

Het kroonprinselijk paar verkocht in januari nog een vakantiehuis in Mozambique. Het paar stapte in 2007 in het omstreden bouwproject, maar besloot in 2009 het luxueuze optrekje aan zee te verkopen zodra het af was.

Kritiek Tweede Kamer

Dat gebeurde onder druk van de Tweede Kamer, die bezorgd was over de toenemende kosten van de beveiliging in de villa en de zakenpartners van de prins. Vermoedens van gesjoemel met bouwmaterialen en het winstoogmerk van de onderneming zorgden voor extra ophef.

De villa – die volgens lokale bronnen omgerekend 2 miljoen euro zou moeten kosten – werd volgens de RVD maar niet opgeleverd. De projectontwikkelaar beweerde echter in NRC Handelsblad dat de woning in de zomer van 2010 wel degelijk was voltooid. Willem-Alexander en Maxima verbleven er bovendien al tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010.


Grotere kaart weergeven