Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Filosofie

Filosoof Coen Simon wint Socrates Wisselbeker

Afgelopen vrijdagnacht heeft filosoof Coen Simon de Socrates Wisselbeker in ontvangst mogen nemen voor zijn boek En toen wisten wij alles. De Socrates Wisselbeker wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Filosofie Nacht aan de auteur van het ‘meest prikkelende en urgente’ filosofieboek.

Simons boek, een pleidooi voor oppervlakkigheid en menselijke ervaring, werd gekozen uit de ruim 70 Nederlandstalige filosofische boeken die in 2011 zijn verschenen.

De Socrates Wisselbeker is een initiatief van de Stichting maand van de filosofie. Eerdere winnaars zijn onder andere Hans Achterhuis (2011), Frank Ankersmit (2008), Andreas Kinneging (2006) en Michiel Leezenberg (2002).