Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Yeu voor de gewone man

De van oorsprong Koreaanse ontwerper Hyun Yeu studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie en richtte vervolgens zijn mannenmodemerk Ado Les Scents op. Yeus knap in elkaar gezette mannenkleding, met een jeugdige uitstraling, leverde hem afgelopen november de Dutch Incubator Fashion Award op. En dat houdt in dat hij zijn kleding van 17 april tot en met 6 mei mag verkopen in een speciaal ingerichte pop-up store in het Amsterdamse filiaal van de Bijenkorf.

Yeu is van plan regelmatig zelf in de winkel te gaan staan: „Normaal heb ik alleen mannen die serieus in mode geïnteresseerd zijn als klant. Ik kan niet wachten om ook de gewone man in mijn kleding te zien.”

De prijzen variëren van 65 euro voor een shirt en 150 euro voor een overhemd tot 400 euro voor een jas.