Wisselvallig

Op de Europese weerkaarten zijn vooral lagedrukgebieden te vinden. Het enige hogedrukgebied ligt op de oceaan, ver ten westen van de Britse eilanden. Het is hierdoor voorlopig wisselvallig en aan de koele kant. Niet alleen bij ons, maar ook in andere delen van Europa.

Wisselvallig weer wil zeggen dat er ook mooie momenten zijn en dat is dan zeker het geval in een brede kuststrook. Daar is zowel vanmorgen als vanmiddag flink wat ruimte voor de zon. In het binnenland zijn in de ochtend lokaal hardnekkige mistvelden aanwezig. Zodra deze zijn opgelost, breekt de zon door, maar er ontstaan ook gemakkelijk stapelwolken. In de middag kan een aantal ervan uitgroeien tot een bui. Het wordt 10 graden op de Waddeneilanden en lokaal 14 graden in Limburg. De noordenwind trekt aan naar matig, kracht 3 tot 4.

Komende nacht zorgen wind en wolkenvelden ervoor dat het net niet tot vorst komt. Ook mist lijkt zich niet te vormen.

Morgen overdag is het in de kustprovincies wederom droog en vrij zonnig, landinwaarts is er meer bewolking aanwezig en valt er ook een bui. Met een aantrekkende noordenwind wordt het tussen 8 en 11 graden.

Begin volgende week blijft het fris en wisselvallig. Maandag valt er een enkel buitje, dinsdag volgt in de loop van de dag meer regen.