Vijf instrumenten, drie kinderen: dit is Rammstein!

Ze zijn 10, 8 en 5 jaar oud en samen vormen de broer en zusjes de Children Medieval Band. Geen Kinderen voor Kinderen maar plankgas Rammstein wordt er gespeeld. Hier kommt die Sonne.

Zanger Stefan, die tevens de gitaar en viool voor zijn rekening neemt, wordt bijgestaan door Olga (keyboard) en de piepjonge Cornelia die toegewijd op de drum slaat en vervolgens de harp bedient. De Children Medieval Band speelt ook nog andere nummers van Rammstein en kan met nog veel meer instrumenten uit de voeten. En dat trekt kijkers.

Deze cover van Rammsteins Sonne kwam vorige maand online maar trok de afgelopen dagen ineens meer dan driehonderdduizend views. En die konden er niet allemaal om lachen, de beschuldigingen van kinderarbeid werden natuurlijk alweer gauw gedaan. Maar niks ervan, zegt Stefan zelf: “Nee, we worden niet geslagen. Ja, we krijgen genoeg te eten. Oefenen doen we maar een half uur per dag.” Olga: “En vader is hartstikke lief.”