Uitgelicht zondag

Film

A Night To Remember (Roy Ward Baker, 1958, GB). Verdienstelijke, grootscheepse reconstructie van de ramp met – u raadt het al – de Titanic en het bijbehorende noodgedwongen heldendom, vertoont documentaire inslag en is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Walter Lord uit 1955. Met Kenneth More, Honor Blackman, David McCallum. Eén, 14.05-16.00u.

Ocean’s Thirteen (Steven Soderbergh, 2007, VS). Geslaagde revanche voor het zwakke Ocean’s Twelve. De film heeft de lichtheid van Eleven teruggevonden, zonder flauw te worden en zonder gemakzucht. De patronen zijn vertrouwd: de boeven vertonen vertederende zwaktes, terwijl ze alweer een perfecte en geweldloze misdaad volbrengen. Met George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino. Net5, 17.55-20.20u.

Titanic (James Cameron, 1997, VS). In even succesrijke als dure film (meer dan 200 miljoen dollar, maar de winst bedroeg het negenvoudige) geeft regisseur/producent/scenarioschrijver James Cameron een originele draai aan de rampenfilm: hij concentreert zich op slechts twee opvarenden van het passagiersschip (Leonardo DiCaprio en Kate Winslet), wier liefde klassenverschillen overwint. Schitterende trucages maken van de ondergang van de oceaanstomer een verbluffend schouwspel van ruim drie uur, met de dimensies van een klassieke tragedie. RTL8, 20.00-23.50u.

Lone Star (John Sayles, 1996, VS). Bejubeld, in fictief Texaans grensstadje gesitueerd panorama van etnische spanningen tussen Mexicaanse Amerikanen, rednecks en Afro-Amerikanen, in de vorm van een whodunnit over de veertig jaar oude moord op een racistische sheriff. Met Chris Cooper, Kris Kristofferson. BBC 2, 00.50-03.00u.

Informatief

Uit de bak, aan de bak: Diego. Eerste aflevering van zevendelige serie van Mildred Roethof en Annegré Bosman over jongvolwassen ex-delinquenten en ‘wajongeren’. Ze hebben in hun jeugd weinig liefde gekend, school ging hun vaak niet goed af, ze zijn nooit geprezen of gestimuleerd. Om ze te motiveren en te inspireren ontmoeten ze bekende Nederlanders als Henk Schiffmacher en Georgina Verbaan, die dichterbij hen staan dan ze vermoedden. Vandaag ontmoet de 17-jarige Diego vechtsporter Ernesto Hoost. Ned.2, 16.05-16.33u.

Buch in de bajes. Nieuwe serie documentaires van Menno Buch, over het leven van medewerkers en gedetineerden achter de muren van de Penitentiare Inrichting Almere. In deze eerste aflevering zien we hoe Buch, naar eigen zeggen als vrijwilliger al lange tijd bij gevangenen betrokken, met een boevenwagen bij de P.I. wordt afgeleverd en de gevangenis binnenstapt. Wat gebeurt er als je ingesloten wordt en hoe voelt het als vrijheid ophoudt?RTL4, 20.00-21.00u.

Amusement

Titanic. Laatste deel van fictiefminidrama over het scheepsongeluk. Veronica, 22.20-00.10u.

Breaking bad: ABQ. Laatste aflevering van serie 2. Als Walt voor zijn operatie verdoofd wordt, begint hij allerlei geheimen tegen Skyler te verklappen. Het gevolg is dat ze hem na zijn operatie het huis uitzet.Ned.3, 23.15-00.05u.

Sport

Formule 1: GP van China. Verslag van de race in Shanghai. Commentaar van David Coulthard, Eddie Jordan, Ben Edwards en Jake Humphrey. BBC 1, 08.00-11.15u. (Herhaling hoogtepunten om 15.50u.)