superdelux

BALKONZITJE

Waarom is stadsmeubilair vaak zo lelijk? Het hóeft niet. Om het 125-jarige jubileum van de plantsoenendienst van Basel te vieren, werd een even eenvoudig als oogstrelend meubel gemaakt, dat ook nog voldoet aan alle hufternormen. Kon je dit Gispen-esque stoeltafeltje maar op het balkon zetten. Dat kan! Het is (ook online) te koop bij het Duitse designwarenhuis Magazin voor 317 euro. Er passen een bord en en een kop koffie op. magazin.com

JE BENT WAT JE EET

Uw (klein)kind een lastige eter? Met de borden van de Poolse ontwerper Boguslaw Sliwinski verandert een bord met wortelsalade in een rockster, een portie bloemkool in een kernfysicus. De ‘FaceOn’-borden zijn er in twee verschillende maten en kunnen worden besteld via de website van de ontwerper: www.besign.eu

KOOKPLAAT

Op de foto lijkt het op een soort iPod, maar het is een kookplaat. Een heel ander soort kookplaat dan dat logge kreng dat je nog weleens in een studentenkamer of stacaravan aantreft. De Portable Induction Hob van Samsung is vanwege z’n frisse uiterlijk en z’n handige functies bekroond met een IF Design Award. Inductie dus, met vijftien standen, en allerlei functies om extra snel te koken, warm te houden, en geknoei met overkokende melk te voorkomen. En er zit een kinderslot op – mochten ze nog denken dat er muziek uit komt als je de cirkel aanraakt. Nog niet bekend is wanneer het apparaat op de Nederlandse markt komt en wat het precies zal kosten. Tussen de drie- en vierhonderd euro, verwacht Samsung Nederland.

TIJD IN WOORDEN

‘Het is vijf voor twaalf.’ De Duitse ontwerpstudio Biegert & Funk heeft vorige week de qlocktwo W gepresenteerd. Het is een horlogevariant van hun eerder uitgebrachte wandklok, waarop de tijd ook in woorden wordt aangeven. Het horlogeschermpje blijft zwart tot een knop wordt ingedrukt en de woorden oplichten. Naar verwachting ligt qlocktwo W na de zomer in de winkels, naar keuze met een Duits- of een Engelstalige tijdsaanduiding.