Multitaskende crème

Niet alleen vrouwen, ook gezichtscrèmes kunnen multitasken. De taken die ze tegelijkertijd moeten kunnen uitvoeren zijn: verzorgen, puistjes wegwerken, de huid een egale teint geven en beschermen tegen de zon. Ideaal: één tube in plaats van drie (dagcrème, zonnebrandcrème en foundation).

BB creams (van: Blemish Balm Cream) heten zulke alles-in-één crèmes. In Azië zijn ze al een tijd heel populair. Nu verschijnen ze ook in de Verenigde Staten en in Europa op de markt .

Ik testte de BB cream van Estée Lauder. Die is er in twee tinten, waarvan ‘ light’ voor mij te licht en ‘medium’ te donker is. Als dagcrème is hij niet voldoende vet en het spul maakt de huid heel mat (je kunt ook zeggen: dof). Voor een crème die tegen de zon moet beschermen, is het ook wel een heel klein tubetje (30 ml).

En wat lees ik in de gebruiksaanwijzing? „Kan afzonderlijk of onder de foundation gebruikt worden.” Huh? Onder de foundation? Voor een alles-in-één crème is deze BB cream wel een hele slechte multitasker.

Estée Lauder, BB DayWear, SPF 35, 30 ml, 36 euro