Mooiste voortuin van het dorp

Fotografe Cindy Heijnen reist door Nederland op zoek naar kleine en grote winnaars en het belang van winnen vandaag de dag.

Afgelopen najaar won lerares Julia Verkade de prijs voor de mooiste Voortuin van Hillegom, uitgereikt door het magazine Groei & Bloei van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde (KMTP).

„Lokale vrijwilligers van Groei & Bloei wandelen driemaal per jaar door het dorp om punten te geven aan voortuinen. Wie na drie bezoeken de hoogste score heeft, wint de wisselbeker en een bokaal met een vermelding. De KMTP wil zo mensen stimuleren hun voortuin te verzorgen. We wisten niet dat onze tuin werd beoordeeld. Als je achteraf hoort dat je genomineerd bent, is dat natuurlijk leuk. Tuinieren is voor mij een hobby, maar ik zorg dat er altijd iets te zien is in mijn tuin: iets bloeiends, vogels of insecten. Het is fijn wanneer dat werk wordt verwoord in een prijs. En als je dan toch een prijs krijgt, dan natuurlijk liefst de eerste. De beker staat niet zichtbaar uitgestald bij mij thuis, maar ik vermeld het wel af en toe in gesprekken en we hebben ook in het regionale weekblad gestaan.”