Marni-stoel

Marni-fans die hun kledingkast vorige maand nog konden vullen met de collectie die het Italiaanse label in samenwerking met H&M maakte, kunnen vanaf volgende week ook hun interieur voorzien van een Marni-sausje.

Het vaak als excentriek omschreven damesmerk is namelijk een stoelencollectie begonnen. De grafisch geïnspireerde stoelen, uitgevoerd in onorthodoxe kleurencombinaties, liet Marni in elkaar zetten door Colombiaanse ex-gedetineerden, met als doel hun terugkeer in de maatschappij te versoepelen. Ook al zo nobel: de totale opbrengst – vanaf 200 euro per meubelstuk – wordt overgemaakt naar een goed doel.

De honderd stoelen tellende collectie is alleen te koop tijdens het designfestival Salone del Mobile 2012, dat van 17 tot 22 april plaatsvindt in Milaan. (Meer Salone-nieuws op pagina 12)