Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Geen voetbal Italië na overlijden speler - hartaanval Morosini tijdens wedstrijd

Paniek op het veld terwijl medici de ineengezakte Piermario Morosini proberen te reanimeren. Foto AFP / Luciano Pieranunzi

De Italiaanse voetbalbond heeft besloten het hele voetbalprogramma af te gelasten wegens het overlijden van Livorno-speler Piermario Morosini. De speler van de Serie B-club kreeg vanmiddag op het veld een hartaanval.

De 25-jarige middenvelder zakte in de 31e minuut van het Serie B-duel tegen Pescara ineen. Morosini probeerde meerdere keren op te staan maar zakte herhaaldelijk ineen. Hij werd gereanimeerd, met onder meer een defibrilator, maar bezweek op weg naar het ziekenhuis aan een tweede hartaanval.

De huurling van Serie A-club Udinese was bij aankomst in het ziekenhuis al overleden. De ambulance die Morosini naar het ziekenhuis moest brengen zou zijn opgehouden, omdat een auto van de verkeerspolitie de weg bij het stadion versperde. De wedstrijd werd direct na het incident gestaakt. De andere spelers verlieten het veld in tranen.

Piermario Morosini werd geboren in Bergamo waar hij bij Atalanta de jeugdopleiding doorliep. Vanaf 15-jarige leeftijd speelde hij in de diverse nationale jeugdelftallen. Sinds 2005 stond hij bij Udinese onder contract maar was vrijwel altijd uitgeleend aan clubs in de Serie B.

De voetbalwereld werd vorige maand al opgeschrikt nadat in het FA Cupduel tussen Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers Fabrice Muamba een hartstilstand had gekregen. De Bolton-middenvelder werkt momenteel aan zijn herstel.