Financieel topman Vestia opgepakt - verdacht van omkoping en fraude

Financieel topman Marcel de V., na oud-directeur Erik S. de tweede man binnen woningcorporatie Vestia, is opgepakt. De aanhouding, die naar nu blijkt dinsdag plaatsvond, is onderdeel van een fraudeonderzoek naar Vestia door het Openbaar Ministerie waar NRC Weekend vanochtend over berichtte.

Nieuwbouw van Vestia, Hof van Scheveningen. Foto NRC / Bas Czerwinski

Het hoofd treasury van woningcorporatie Vestia, Marcel de V., is aangehouden op verdenking van het aannemen van steekpenningen voor rentecontracten (derivaten). De aanhouding, die dinsdag plaatsvond, is onderdeel van een fraudeonderzoek naar Vestia door het Openbaar Ministerie waar NRC Weekend vanochtend over berichtte.

Het onderzoek richt zich volgens het OM op geldstromen tussen een tussenpersoon en de topman. Er zou sprake zijn van omkoping, witwassen en belastingfraude. De FIOD heeft huiszoeking gedaan en beslag gelegd op een aantal rekeningen.