Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Vluchtelingen

De dromen van Syrische vluchtelingen

De al meer dan een jaar durende volksopstand tegen de Syrische president Bashar al-Assad heeft duizenden Syriërs op de vlucht doen slaan. Een grote groep heeft zijn toevlucht gezocht in vluchtelingenkampen aan de grens met Turkije. In de kampen kunnen de gevluchte Syriërs en hun kinderen niet veel meer doen dan hopen dat het geweld in hun land eindelijk een keer stopt en dat zij veilig terug naar huis kunnen gaan. In afwachting van of het vredesplan van VN-bemiddelaar Kofi Annan tot verbetering leidt, zoeken de Syrische vluchtelingen hun afleiding in het tekenen. Reuters-fotograaf Umit Bektas fotografeerde de tekeningen van een reeks tienjarige Syrische kinderen over hun dromen. En hij schoot een reeks foto's van de tentendoeken in het vluchtelingenkamp Boynuyogun in de provincie Hatay, waarop de vluchtelingen hun boodschap aan de wereld proberen te tonen.
Meriya Senkar met de tekening van haar droom.
Reuters / Umit Bektas
Ali Hicaz met de tekening van zijn droom.
Reuters / Umit Bektas
Cemil Hicazi met de tekening van zijn droom.
Reuters / Umit Bektas
Fatma Sevde met de tekening van haar droom.
Reuters / Umit Bektas
Rozi Yesuf met de tekening van haar droom.
Reuters / Umit Bektas
Edibe Hirfan met de tekening van haar droom.
Reuters / Umit Bektas
Yousuf Neccar met de tekening van zijn droom.
Reuters / Umit Bektas
Udey Heyro met de tekening van zijn droom.
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas
Reuters / Umit Bektas