‘Bada bing bada boom’, zo ging de Titanic 100 jaar geleden ten onder

James Cameron, de man achter Hollywood klassiekers als Aliens, Terminator 2 en Avatar, is nu vooral bekend als de man met de diepzee-fetish. En dus maakte hij een fraaie animatie over de precieze teloorgang van de Titanic, vannacht honderd jaar geleden.

James Cameron, de man achter Hollywood klassiekers als Aliens, Terminator 2, Avatar en Titanic, is nu vooral bekend als de man met de diepzee-fetish. En dus maakte hij een fraaie animatie over de precieze teloorgang van de Titanic, vannacht honderd jaar geleden.

De Titanic was overigens onderdeel van een drieling uit de Olympic class, en tevens de eerste van de twee die geen lang leven beschoren bleek. Met het ‘eeuwfeest’ voor de boeg werden er rondom het illustere schip diverse eerbetonen op gang gebracht. Dit is Camerons bijdrage nadat hij al veel Titanic-werk verzette voor National Geographic.

Overigens werd ook zijn film over de Titanic, met natuurlijk Leonardo DiCaprio en Kate Winslet in de hoofdrollen, opnieuw in de bioscopen gebracht. in 3D dit keer. Hij schijnt er ook in 6D te zijn. En om het toch een beetje luchtig te houden, is er ook een super 3D versie: