Zoekactie na overval Nieuwegein

Vanochtend is in Nieuwegein geldtransportbedrijf G4S overvallen. Aan de Grote Wade werd rond 04.30 uur met een explosief de deur van het bedrijf opgeblazen. Medewerkers die zich in het pand bevonden, konden zichzelf in veiligheid brengen. De politie kon vanochtend niet bevestigen of er geld is meegenomen.

Bij de overval waren meerdere daders betrokken. Zij gingen er volgens getuigen in twee Audi’s vandoor, waarna de politie een klopjacht begon. De inzet van een helikopter werd bemoeilijkt door weersomstandigheden; het was mistig in de omgeving van Utrecht. Volgens getuigen zijn de auto’s voor het laatst bij Gorinchem gezien.

Bij de op- en afritten in de omgeving van Nieuwegein vond in het uur na de overval verscherpt toezicht plaats. Verdachte auto’s werden gecontroleerd, zo zegt een woordvoerder van de politie. „Dat leverde helaas niets op.” Toen de ochtendspits op gang kwam, werd het verscherpt toezicht opgeheven.

Via Twitter roept de politie getuigen op zich te melden. „Type en kleur van de Audi’s zijn niet bekend”, aldus de politiewoordvoerder vanochtend. Hij kon niet bevestigen of het op internet circulerende (gedeeltelijke) kenteken klopt.

De overval vertoont gelijkenis met die op geldtransportbedrijven in Rotterdam en Amsterdam, vorig jaar. Na die tweede overal verongelukte een van de vluchtwagens op de A2. De verdachten wisten te ontkomen in een gekaapte auto. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd naderhand een reconstructie getoond – zonder resultaat.

De politie vindt het te vroeg om een relatie te leggen tussen beide overvallen. „De omstandigheden vertonen gelijkenis, maar wij wachten eerst op het sporenonderzoek en de getuigenverklaringen”, laat de woordvoerder weten.