RPhO tekent cd-contract Deutsche Grammophon

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) heeft een contract getekend met platenmaatschappij Deutsche Grammophon voor een reeks van drie opnames met chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin.

Het orkest gaat onder andere een opname maken van de Zesde symfonie ‘Pathétique’ van Tsjaikovski. De eerste twee cd’s zullen in 2013 verschijnen.

„Het tekenen van een opnamecontract met dit prestigieuze platenlabel is een mijlpaal in de internationale positionering van het orkest”, aldus Hans Waege, algemeen directeur van het RPhO. „Het vormt een belangrijke erkenning van de grote kwaliteit van het orkest onder leiding van chef Yannick Nézet-Séguin.”

In een tijd dat het voor orkesten moeilijk is contracten af te sluiten met platenmaatschappijen, heeft het RPhO nu een tweede partner voor opnames. In 2009 sloot het orkest al een contract met het Zweedse BIS. Daar nam het onder andere Ein Heldenleben van Richard Strauss en de Symphonie fantastique van Berlioz op.

Deutsche Grammophon staat bekend om hoogstaande kwaliteit. De catalogus bevat opnames met dirigenten als Herbert von Karajan, en orkesten als de Berliner Philharmoniker. Momenteel neemt het label regelmatig op met de Wiener Philharmoniker, dat wordt beschouwd als een van de beste orkesten ter wereld.