Klopjacht na gewelddadige overval op geldtransportbedrijf in Nieuwegein

Screenshot NOS

Meerdere daders hebben vanochtend het geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein overvallen. Met een explosief werd rond 04.30 uur een deur van het bedrijf aan de Grote Wade opgeblazen, meldt de politie.

De daders zijn er daarna met twee snelle Audi’s vandoor gegaan. De politie houdt een klopjacht op de omliggende snelwegen. Ook is een politiehelikopter ingezet. Het is de vraag of die veel heeft kunnen uitrichten. Ter plaatse is het namelijk erg mistig.

Het is niet bekend of de overvallers buit hebben gemaakt, zo meldt persbureau Novum. De auto’s zijn voor het laatst gezien bij Gorinchem. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Twitter avatar depolitieheli Politiehelikopter De heli kijkt uit naar snelle Audi kenteken 10-RNR-??


Grotere kaart weergeven

Overeenkomsten met eerdere overval

De overval vertoont overeenkomsten met een overval in juni vorig jaar op geldtransportbedrijf Brink’s in Amsterdam. Ook toen werden waarschijnlijk explosieven gebruikt om toegang te krijgen. Het kwam daarna tot een achtervolging, maar de politie moest de met automatische geweren bewapende daders uiteindelijk laten glippen.

Destijds kon geen politiehelikopter worden ingezet vanwege het slechte weer. Vermoed werd dat de overvallers toen expres op zulk weer hadden gewacht. De politie denkt dat die daders ook waren betrokken bij een soortgelijke overval die in april vorig jaar in Rotterdam werd gepleegd.

Voor de overval in Amsterdam werden uiteindelijk twee Amsterdammers van 23 en 25 jaar en een Belg aangehouden. De Belg verzet zich tegen uitlevering aan Nederland.