'Faillissement dreigt voor Eurocommerce'

Eurocommerce stevent af op een faillissement. Het in financiële problemen verkerende vastgoedbedrijf gaat niet akkoord met de voorwaarden die banken stellen om Eurocommerce van de ondergang te redden. Dat beweerde de advocaat van JDS Vastgoed dinsdag in Zwolle, tijdens het kort geding dat Eurocommerce aanspande tegen JDS. Dat meldt De Telegraaf vanochtend. JDS zegt 33 miljoen euro tegoed te hebben van Eurocommerce.

Eurocommerce spande een kort geding aan omdat JDS beslag legde op 24 van de 56 kantoorcomplexen van het bedrijf uit Deventer.

Eerder deed bouwmagnaat Dik Wessels namens bouwer VolkerWessels al een faillissementsaanvraag voor Eurocommerce, aldus De Telegraaf. De behandeling van die claim is twee weken uitgesteld, tot na het kort geding tegen JDS. Wessels claimt ongeveer 50 miljoen euro van Eurocommerce, aldus de krant. Als de rechter de claims van JDS en Wessels rechtsgeldig acht, dreigt een faillissement van Eurocommerce.

De advocaat van JDS Vastgoed laakte dinsdag de weigerachtige houding van Eurocommerce-eigenaar Ger Visser, die „op geen enkele wijze mee wil werken” aan de door een consortium van banken gestelde voorwaarden voor de herfinanciering van het vastgoedbedrijf. Met het reddingsplan van het in 1957 opgerichte Eurocommerce is naar verluidt 700 miljoen euro gemoeid.

JDS beschuldigt Eurocommerce er bovendien van onderdelen van het bedrijf van de hand te doen om deze buiten een faillissement te houden. Zo zou Visser een restaurant in Gorssel aan zijn dochter hebben overgedaan en een paardenstal aan zijn zoon. De advocaat van Eurocommerce weersprak deze aantijgingen dinsdag in de rechtszaal.

Eurocommerce, JDS en VolkerWessels weigerden vanochtend commentaar.