Op het lijf geschreven: de meest indrukwekkende literaire tatoeage

De rug van een dame met daarop twee zinnen uit romans van Douglas Coupland. Onbekend is of de vrouw in kwestie mee doet aan de wedtrijd van LitReactor (Foto tattoolit.com)

Geen ankers, tribals of schorpioenen, maar gouden zinnen: wie aan de Literary Tattoo Showdown meedoet is ervan overtuigd de mooiste, of in elk geval indrukwekkendste, quote uit de wereldliteratuur op z’n lijf te dragen.

“There are two things I love, and that is tattoos and books. When I added it up, it was an easy choice”, aldus een ingezonden mededeling op website litreactor.com. Om de uitspraak enige kracht bij te zetten voegde de schrijver een  afbeelding toe waarop zijn tatoeage te zien was met het logo van LitReactor.

De website greep de in het vlees gekerfde liefdesbetuiging aan om een wedstrijd uit te schrijven: wie o wie is de drager van de meest imposante literaire tatoeage ter wereld?

Deelnemers hebben nog een paar dagen om mee te dingen naar de onderscheiding, dus haast is geboden.