Ik ben trainer/coach van ouder personeel

„OpenUp Training en Coaching. Dat ben ik, ondernemer, zzp’er. Die naam staat voor het opbloeien van mensen. Mensen als ikzelf, die hun talenten en passie moeten terugvinden. Ik haal eruit wat erin zit.

„Ik richt me op oudere werknemers, 40’ers en 50’ers weer op koers brengen. Daarbij kan ik m’n eigen ervaring gebruiken. De crisis heeft een gunstig effect. Je kunt mensen begeleiden bij outplacement. Binnen bedrijven zie ik ook een groeimarkt. Personeel moet tot op hogere leeftijd werken, meer presteren. Er is sprake van vergrijzing. Wie vastloopt, komt vanzelf bij de vraag: hoe kom ik weer in m’n kracht? In een paar sessies kun je veel antwoorden vinden. En nieuwe energie.

„Soms vliegt het me wel eens aan. Je bent 47, hebt een nieuw vak, moet een plek veroveren. Het is best lastig je doelgroep helder te krijgen. Ook de kosten vallen tegen.

„Met collega’s hebben we zojuist De TalentMakelaar opgericht. Die coöperatie moet ook werk genereren. Deze zomer wil ik een inkomen halen op WW-niveau, en over een paar jaar zit ik weer op het oude peil. ’t Is toch even wennen als je je schoonmaakhulp hebt opgezegd.”