Davis-Cupteam speelt nu promotiewedstrijd

Het Nederlands Davis Cupteam heeft dit weekend Roemenië met 5-0 verslagen en speelt in september een promotiewedstrijd voor een plaats in de wereldgroep. Het team van captain Jan Siemerink was afgelopen weekend in de Amsterdamse Sporthallen-Zuid duidelijk te sterk voor de Roemenen, die wegens een intern conflict zonder hun beste vijf tennissers speelden.

De beslissing in de ontmoeting viel zaterdag in de dubbel, in een spannende vijfsetter. De Nederlanders Jean-Julien Rojer en Igor Sijsling waren met 6-3, 7-6, 6-7, 3-6 en 9-7 net iets sterker dan Andrei Daescu en Florin Mergea. Vrijdag had Nederland al beide enkelspelen gewonnen.

Nederland won al zijn enkelpartijen zonder setverlies. Enkelspelers Robin Haase en Thomas Schoorel stonden geen set af. Vrijdag hadden zij Nederland al op een 2-0 voorsprong gezet. Zondag versloeg Haase de Roemeen Petru-Alexandru Luncanu met 7-5 en 6-2. Schoorel won van Darius Florin Bragusi: 6-2 en 6-2.

Morgen wordt de tegenstander van Nederland in de promotiewedstrijd via loting bepaald: Rusland, Kazachstan, Canada, Zweden, Israël, Duitsland, Japan of Zwitserland.

Argentinië en Tsjechië treffen elkaar in september voor de halve finale van de Davis Cup. De andere halve finale gaat tussen titelverdediger Spanje en de VS. Argentinië plaatste zich ten koste van Kroatië voor de halve eindstrijd. Juan Martin del Potro versloeg Marin Cilic en bracht de Argentijnen op een beslissende 3-1 voorsprong. Tsjechië won in de kwartfinales met 3-1 van Servië.

De VS bereikten de halve finale door Frankrijk in Monaco te verslaan. John Isner won in vier lange sets van Jo-Wilfried Tsonga en zette zo de VS op een 3-1 voorsprong. Spanje versloeg Oostenrijk met 4-1.