Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Vluchtelingen

Kamp met Syrische vluchtelingen beschoten - ‘één dode’

Een kamp met Syrische vluchtelingen net over de grens in Turkije is vandaag vanuit Syrië beschoten. Daarbij zijn volgens Syrische activisten een dode en vier gewonden gevallen.

Turkije heeft volgens persbureau AP onmiddellijk de Syrische zaakgelastigde in Ankara ontboden en geëist dat de beschieting van het kamp bij Kilis in de provincie Gaziantep werd gestaakt.

Het is de eerste keer dat een vluchtelingenkamp is beschoten sinds Turkije afgelopen zomer vluchtelingen begon op te vangen. Inmiddels zijn al meer dan 24 duizend Syriërs naar Turkije gevlucht.

De beschieting komt een dag voordat Kofi Annan, Syrië-gezant van de Verenigde Naties en de Arabische Liga, een bezoek brengt aan het kamp.

Tegen de NOS zegt onze correspondent Bram Vermeulen dat het nog onduidelijk is wie er achter de schietpartij zitten. Er wordt van uitgegaan dat het om Syrische veiligheidstroepen gaat, maar dat is allesbehalve zeker.