PSV pakt voor negende keer KNVB-beker

PSV heeft vanavond voor de negende keer de KNVB Beker gewonnen. De Eindhovenaren waren in de Rotterdamse Kuip met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo.

Ola Toivonen opende in de eerste helft de score. Na rust tilden Dries Mertens en Jeremain Lens de marge naar drie, waardoor PSV voor het eerst sinds 2005 de beker omhoog mocht tillen.

Duizenden Heraclessupporters naar Rotterdam

Heracles stond voor het eerst in de bekerfinale en dat had een complete volksverhuizing tot gevolg. Bijna negentienduizend Heracles-supporters waren naar de Kuip afgereisd, zo meldt persbureau Novum. Zij zagen PSV-spits Lens binnen een minuut een goede kans krijgen. De aanvaller, die verrassend de voorkeur had gekregen boven Tim Matavz, schoot echter voorlangs.

Na een kwartier liet ook Heracles zich gelden. Een schot van Willie Overtoom werd stijlvol gekeerd door doelman Przemyslav Tyton. Toch was het vooral PSV dat de lakens uitdeelde. Tussen de achttiende en twintigste minuut ontsnapte Heracles tot viermaal toe aan een achterstand, met name door goed keeperswerk van doelman Remko Pasveer.

PSV hele wedstrijd superieur

Na een halfuur werd de doelman alsnog gepasseerd. Een voorzet van Zakaria Labyad werd door Toivonen beheerst met de hak binnengewerkt. De voorsprong van PSV deed recht aan de verhoudingen op het veld.

Na de rust opende PSV weer sterk. Na acht minuten kreeg Georginio Wijnaldum een droomkans op de 2-0, maar de oud-Feyenoorder raakte van dicht bij het aluminium. Het bleek uiteindelijk uitstel van executie, want een minuut later maakte Mertens alsnog de 2-0.

http://www.youtube.com/watch?v=hv0xgqQqdVM

De kleine middenvelder reageerde attent op een lange bal van Pieters en was net iets eerder bij de bal dan doelman Pasveer. De twee knalden hard met de hoofden tegen elkaar, terwijl de bal langzaam het lege doel inrolde.

PSV bewaarde het toetje voor het laatst. De sterk spelende Lens werd in de diepte vrijgespeeld en verschalkte met een sublieme lob doelman Pasveer.

http://www.youtube.com/watch?v=wZIonGDMn4w