Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Brussels openbaar vervoer plat tot dinsdag na geweldincident

Nieuwbouw van het Europees Parlement in Brussel. Foto NRC / Vincent Mentzel
Nieuwbouw van het Europees Parlement in Brussel. Foto NRC / Vincent Mentzel Nieuwbouw van het Europees Parlement in Brussel. Foto NRC / Vincent Mentzel

Tijdens de paasdagen rijdt er in Brussel geen openbaar vervoer. Na een geweldincident dat het leven kostte aan een medewerker van het vervoerbedrijf MIVB heeft de directie besloten alle metro’s, trams en bussen in de stad stil te zetten. Dat laat het bedrijf weten.

Twitter avatar STIBMIVB STIB-MIVB Geen bus, tram of metro tot dinsdag (pas dan overleg met federale overheid) wegens agressie met dodelijke afloop. #mivb

De opschorting van het ov in de Belgische hoofdstad duurt ten minste tot de MIVB met de federale overheid heeft overlegd over de situatie. Dat overleg staat voor dinsdag gepland.

De 29-jarige verdachte van de mishandeling die tot de dood van de MIVB-werknemer leidde is opgepakt, meldt persbureau Novum. Hij zou het 56-jarige slachtoffer hebben verwond toen die zaterdagochtend de toedracht van een botsing tussen een bus en een personenauto kwam onderzoeken.

De man zou bij de Belgische justitie bekendstaan voor drugsgerelateerde misdrijven, zo bericht de Belgische omroep VRT. De politie onderzoekt of in de personenauto die bij de botsing betrokken was drugs zitten.