Meisjes spelen met paardenmaneges en jongens met de dino's

Wij vinden het geen probleem om met een hijskraan en speelgoedrobots naar school te gaan. Onze broer van 10 jaar zou zich schamen met een barbie op school. We spelen allemaal met een bal en vroeger ook met blokken. We bouwden de mooiste dingen met z’n drietjes, dierentuinen met een trein erom heen.

Onze broer Lucas heeft nooit met onze poppen gespeeld. Daar houdt hij echt niet van! Vroeger, tot we ongeveer 6 jaar waren, vonden we roze veel mooier dan blauw. Nu vinden we blauw vaak mooier, het hangt er een beetje van af. Als je wat jonger bent, is het leuk dat er meisjeslego en jongenslego is, want jongens zitten toch meer met auto’s te spelen en meisjes met prinsessen. Ook als we nu met z’n drietjes met Playmobil spelen, hebben we alle drie onze eigen voorkeuren. Meisjes houden dan meer van de paardenmanege en de andere diertjes terwijl jongens meer van dino’s houden.

Valerie en Isabelle Jorissen (12 en 8, met input van onze broer Lucas)