De Pers leeft voort als app

Het opgeheven gratis dagblad De Pers krijgt dinsdag een voorzichtige digitale doorstart. Dan verschijnt de app DNP Live – voor smartphones en tablets. Dat meldt oud-hoofdredacteur Jan-Jaap Heij op Twitter. De eerste aanzet tot De Nieuwe Pers bevat onder meer tweets van voormalige redacteuren, een selectie van hoogtepunten uit de afgelopen vijf jaar, informatie over een mogelijke doorstart en verwijzingen naar de satirische site De Speld waarmee De Pers samenwerkte. „We hopen de inhoud snel uit te kunnen breiden met nieuwe artikelen, maar dat gaat nog een paar weken duren”, melden de makers van De Pers op de website reddepers.nl. Op 30 maart verscheen de laatste editie van de gratis krant. Uitgever Wegener zag geen heil meer in samenwerking met het dagblad en besloot het contract met Mountain Media van ondernemer Marcel Boekhoorn af te kopen. Nederland kent nu nog twee gratis kranten, Metro en Spits.