Twee doden bij helikopterongeluk in België

In het centrum van de Belgische stad Hoei is vanmiddag een helikopter tegen een kabelbaan, in de linkerbovenhoek van de foto, gevlogen. Daar kwamen de twee inzittenden om het leven. Foto Flickr / Max Mayorov

Bij een helikopterongeluk in het stadje Hoei in de Belgische Ardennen zijn twee doden gevallen, meldt de Belgische website De Redactie. De slachtoffers zijn de inzittenden.

De helikopter raakte rond 18.00 uur vanavond een kabelbaan en stortte neer in een park in het centrum, bij de Rue des Tanneurs, in de wijk Saint-Rémy. Volgens Belgische media zat er een fotograaf in de helikopter en vloog het toestel zo laag mogelijk om hem foto’s te laten maken van de stad.

Eén van de kabels brak en kwam terecht op enkele huizen. Daarbij is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Omdat ook een andere kabel dreigt te breken, heeft de burgemeester van Hoei een rampenplan afgekondigd. Mogelijk worden er huizen ontruimd.

De piloot van de helikopter zou een zeer ervaren vlieger zijn.


Hoei weergeven op een grotere kaart