Omroep Mik helpt jongeren

Jongeren met een verstandelijke of psychische beperking hebben vanaf vandaag een eigen omroep. Omroep Mik zendt uit op internet en wil via hulp en tips meer jongeren met een beperking aan werk helpen. Het project is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De redactie bestaat uit zes jongeren. Op de site geven zij antwoord op vragen als „Hoe vind ik werk?” en „Hoe moet ik solliciteren?” De omroep wil jongeren zo concreet en laagdrempelig mogelijk helpen. Daarom zit de Mik-redactie ook op Facebook, Twitter, Hyves en YouTube. Staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken, VVD) was vanmiddag aanwezig bij de officiële start. „Omroep Mik daagt jongeren met een beperking uit om na te gaan waar hun talenten liggen en hoe ze die kunnen ontwikkelen”, aldus De Krom. „De nadruk ligt op wat zij kunnen en hoe ze dat kunnen verzilveren.”

Omroep Mik zendt uit op www.omroepmik.nl