Chelsea in halve finale weer tegen Barcelona

Voor de zesde keer in de laatste negen jaar staat Chelsea in de halve finales van de Champions League. De Engelse ploeg won gisteravond met 2-1 van het Portugese Benfica en dat was, na de 1-0 uitzege, voldoende voor plaatsing.

In de halve finale speelt Chelsea tegen Barcelona. De komende tegenstanders stonden in 2006 en 2009 ook al tegenover elkaar in de halve finale. Beide keren won Barcelona.

In 2009 leek Chelsea, onder leiding van Guus Hiddink, op weg naar de halve finale tot Andrés Iniesta in de blessuretijd Barcelona naar de finale schoot. Na afloop waren Chelsea-spelers woedend op de Noorse scheidsrechter Øvrebø, die zijn loopbaan kort daarna beëindigde na bedreigingen van supporters.

Chelsea kwam gisteravond vroeg op voorsprong door een benutte strafschop van Frank Lampard. Toen Benfica-verdediger Maxi Pereira nog voor rust na ‘twee keer geel’ het veld moest verlaten, leken The Blues een simpele avond te beleven.

Maar het elftal van Chelsea creëerde na rust weinig kansen en werd door het tiental van Benfica onder druk gezet. De Portugese club, zonder één Portugees in de basis, maakte vijf minuten voor tijd gelijk, toen de vrijstaande Garcia de bal uit een corner in het Engelse doel kopte.

In de spannende slotfase ging Benfica op zoek naar de tweede treffer die genoeg zou zijn geweest voor plaatsing. Uit een schaarse counter deelde de thuisploeg aan de andere kant de genadeklap uit. Raul Meireles, invaller van Chelsea en oud-speler van Benfica, schoot de bal hard en hoog in het Portugese doel.

De andere halve finale gaat over twee weken tussen Bayern en Real Madrid, dat gisteren Apoel Nicosia versloeg. In de Spaanse hoofdstad werd het 5-2 voor Real, dat het eerste duel op Cyprus met 3-0 had gewonnen.

In Madrid werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de dinsdag overleden José Maria Zarraga. Hij won met Alfredo di Stefano en Ferenç Puskas tussen 1956 en ’60 vijf keer de Europa Cup 1.