Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Storing Vodafone na brand duurt waarschijnlijk nog de hele dag

Vodafone werkt momenteel aan een noodvoorziening om de stroring in het telfoonverkeer te verhelpen. Foto Flickr / Marcos Morales

De netwerkstoring bij Vodafone die vanochtend na een grote brand in Rotterdam is ontstaan, duurt waarschijnlijk nog tot het einde van de dag. Dat meldt de provider op haar website.

Het bedrijf verklaart dat alle elektriciteit in de netwerkcentrale waar de brand woedt uit veiligheidsoverwegingen is afgesloten. Hierdoor is zowel het telefonische verkeer als het mobiele internet uitgevallen in een groot deel van de Randstad. Ongeveer een kwart van alle klanten van Vodafone ondervinden hinder van de storing. Voor een derde is voicemail momenteel niet beschikbaar.

Volgens het bedrijf is er een noodvoorziening onderweg naar de Randstad die naar verwachting aan het einde van de dag operationeel is, waardoor in ieder geval het telefoonverkeer weer op gang kan komen. Het is niet duidelijk wanneer het netwerk voor mobiel internet weer werkt.

Brand nog niet geblust

In een pand met netwerkapparatuur van Vodafone brak vanochtend rond vijf uur een grote brand uit. Daarbij explodeerden enkele gasflessen op het dak van het pand. Hoe de brand is ontstaan is voor de brandweer nog onduidelijk, zo verklaarde een woordvoerder vanochtend tegenover nrc.nl. Het duurt waarschijnlijk nog uren tijd voor de brand volledig geblust is:

“De brand woedt momenteel nog in het dak, en om daar goed bij te kunnen moet de brandweer sloopwerkzaamheden uitvoeren. Dat gaat gepaard met instortingsgevaar, waardoor zeer zorgvuldig gehandeld moet worden. Waarschijnlijk is men nog wel een tijd bezig voor de brand volledig meester is.”