Chelsea en Real Madrid in halve finales Champions League

Caption: Chelsea's Juan Mata (L) scores a goal but is disallowed for offside during the UEFA Champions League quarter-final, second-leg, football match between Chelsea and Benfica at Stamford Bridge in West London on April 4, 2012. AFP PHOTO / IAN KINGTON
Caption: Chelsea's Juan Mata (L) scores a goal but is disallowed for offside during the UEFA Champions League quarter-final, second-leg, football match between Chelsea and Benfica at Stamford Bridge in West London on April 4, 2012. AFP PHOTO / IAN KINGTON

De Engelse voetbalclub Chelsea heeft vanavond de halve finales van de Champions League bereikt. De ploeg won in Londen met 2-1 van het Portugese Benfica. Vorige week had Chelsea het eerste duel in Lissabon al met 0-1 gewonnen.

Op Stamford Bridge opende Chelsea vanavond na twintig minuten de score uit een strafschop, nadat Ashley Cole omver werd geduwd door Benfica-verdediger Javier Garcia. Chelsea-middenvelder Frank Lampard benutte de penalty. Vanaf de veertigste minuut speelde Benfica met een man minder, nadat Maximiliano Pereira twee keer geel had gekregen. Vijf minuten voor tijd werd het nog spannend toen Javier Garcia de 1-1 voor Benfica binnenkopte. In blessuretijd maakte Chelsea-middenvelder Raul Meireles een einde aan alle onzekerheid bij Chelsea: 2-1.

In de halve finales speelt Chelsea tegen Barcelona, dat vandaag AC Milan uitschakelde. Barcelona is een oude rivaal van Chelsea. In een zeer hectische wedstrijd schakelde Barcelona Chelsea in 2009 in de halve finales van de Champions League uit. Na een doelpuntin blessuretijd (1-1, na 0-0 in Barcelona) gingen de Catalanen naar de finale. Chelsea was woest omdat de Noorse scheidsrechter Tom Henning Ovrebo Chelsea tijdens het duel minstens één strafschop zou hebben onthouden. Ovrebo vertrok de volgende dag na diverse doodsbedreigingen onder begeleiding van de politie uit Londen.

Ook Real Madrid bereikte vanavond de halve finales, door thuis de Cypriotische stuntploeg Apoel Nicosia te verslaan (5-2). Real, dat in de halve finale tegen Bayern München speelt, had het eerste duel al met 3-0 gewonnen.