Kijken: dit is de toekomst van smartphones volgens Google

Je staat op, en in je rechterooghoek zie je meteen hoeveel e-mails of sms’jes je hebt. Dat is het idee achter Project Glass, een nieuwe vorm van technologie die je terug in het moment moet stoppen. Of gewoon ‘smartphonen’ op je oogbol.

Zo ziet de toekomst er volgens Google's Project Glass eruit. Beeld: Screenshot Youtube.com

Je staat op, en in je rechterooghoek zie je meteen hoeveel e-mails of sms’jes je hebt. Dat is het idee achter Project Glass, een nieuwe vorm van technologie die je ‘terug in het moment’ moet stoppen. Of gewoon ‘smartphonen’ op je oogbol.

Met een speciale bril ‘kijk’ je via de zogeheten augmented reality ineens heel anders naar de wereld. Niks geen knopjes meer aanraken, maar gewoon commando’s geven. Technologiewebsite Tweakers.net legt het uit:

“De bril is voorzien van een heads-up-display en projecteert met behulp van een lens informatie op het brillenglas. Via spraakcommando’s kan de bril aangestuurd worden of kan de drager juist informatie ontvangen. Verder is de bril voorzien van een geïntegreerde camera waarmee videobeelden en foto’s gemaakt kunnen worden.”

Bekijk hoe de toekomst van Google er volgens hen uitziet: