United vijf punten voor op City

Manchester United heeft geprofiteerd van het puntenverlies dat Manchester City zaterdag leed tegen middenmoter Sunderland (3-3). De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson won gisteren met 2-0 bij Blackburn Rovers en heeft met nog zeven wedstrijden te spelen in de Premier League een voorsprong van vijf punten op stadgenoot en aartsrivaal Manchester City.

De zege van Manchester United kwam moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Pas negen minuten voor tijd wist Antonio Valencia de verdediging van Blackburn Rovers uiteen te spelen. De Ecuadoriaan verraste de Engelse doelman Paul Robinson met een schot in de lange hoek vanaf de rand van het strafschopgebied.

Ashley Young maakte vijf minuten later het tweede doelpunt voor United. De invaller had succes met een knap schot uit een draai. Blackburn Rovers komt door de nederlaag onder de degradatiestreep. De provincieclub staat achttiende. (Novum)